Levenstestament

Levenstestament voorkomt familiedrama’s

Naast een gewoon testament, dat pas na overlijden in werking treedt, kan ook een levenstestament familiedrama’s voorkomen.

Stel een van beide partners wordt wilsonbekwaam, dan is het niet vanzelfsprekend dat de ander zonder meer kan beschikken en beslissen over de (gezamenlijke) eigendommen. Het is daarom verstandig om bij leven samen een volmacht vast te laten leggen in een levenstestament. Is dat niet het geval dan zal het er in de praktijk op uitdraaien dat de partner van iemand die bijvoorbeeld door ziekte wilsonbekwaam is geworden ineens voor alledaagse zaken bij de rechter toestemming moet vragen.

Wilt u voorkomen dat u naar de kantonrechter moet om ‘gewone’ financiële zaken te kunnen regelen na het wilsonbekwaam worden van uw partner? Laat u dan nu voorlichten over de mogelijkheden van een levenstestament. Wij informeren u graag tijdens een vrijblijvend gesprek.

Contact opnemen
Natasja Tak, bedrijf: Studio Woon&

Ik heb Dick leren kennen als een aardige en integere man met expertise op het gebied van onder andere pensioenen. Ik kan Dick dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die, net als ik, de bomen door het pensioenbos niet meer ziet en gewoon een helder advies wil hebben.

Lees alle Testimonials