Aflossingsvrije hypotheek

Met een aflossingsvrije hypotheek betaalt u maandelijks alleen rente over de hypotheeklening.

U bouwt geen vermogen op waarmee u de hypotheekschuld kunt aflossen. U lost niet af en dus blijft uw schuld tijdens de looptijd hetzelfde. Aan het einde van de looptijd of op het moment dat u verhuist, betaalt u de openstaande lening terug aan de geldverstrekker. Hiervoor gebruikt u eigen geld of bijvoorbeeld de opbrengst uit de verkoop van de woning.

Contact opnemen

Voor nieuwe hypotheken kunt u, om in aanmerking te komen voor renteaftrek, niet kiezen voor een aflossingsvrije hypotheek.

U kunt dan alleen kiezen tussen een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek. Met beide hypotheekvormen is aan het einde van de looptijd de hypotheekschuld volledig afgelost.

Heeft u uw hypotheek echter al vóór 1 januari 2013 afgesloten dan heeft u te maken met het overgangsrecht en kunt u nog steeds uw aflossingsvrije hypotheek behouden.

Wilt u hier meer over weten? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Jeroen Engelaer, Bedrijf: Proficiency
Wij hebben de contacten met Dick als zeer plezierig, betrokken en professioneel ervaren. Hij was transparant in datgene wat hij kon bieden en tegen welke prijs en heeft verder alles zeer naar tevredenheid voor ons geregeld.
Lees alle Testimonials